[V] Diana Danielle masih cari formula berbelanja jika harga barang terus naik, akui sukar nak menabung
PELAKON dan penyanyi Diana Danielle tidak terkecuali melahirkan rasa bimbang ekoran krisis di Asia Barat sehingga mengakibatkan tekanan kepada harga minyak dunia sekali gus memberi kesan pada harga barang.
Menurut Diana atau nama lengkapnya Diana Danielle Danny Beeson, sebagai seorang pengguna dia mengakui merasakan kesan kenaikan harga barang.
Malah figura berusia 34 tahun itu meramalkan krisis yang berlaku hari ini tidak akan selesai dalam masa terdekat dan mungkin mengambil masa beberapa tahun.

"Sebagai seorang pengguna, saya sendiri merasakan harga barangan harian termasuk bahan mentah memang dah mahal.
"Saya pun tak tahu nak cakap macam mana, rasa dah 'tercekik' pun ada.
"Melihat pada situasi yang sedang berlaku di Asia Barat, saya rasakan ia tidak akan selesai dalam masa terdekat, mungkin ambil masa beberapa tahun," ujarnya ketika ditemui Kuali.
MENARIK DIBACA: Cadangan tanam sayur oleh Mat Sabu susulan konflik Asia Barat dikritik netizen – “Duduk flat tiada tanah macam mana?”
MENARIK DIBACA: [V] Lisdawati beli 5 papan telur sebulan, Fauzi Nawawi pula tak cerewet soal makan
Ketika disoal tentang langkah penjimatan yang diambil, pelakon filem Imaginur itu berkata dia masih lagi mencari formula untuk meneruskan hidup dalam keadaan getir hari ini.
"Saya sendiri tidak tahu bagaimana cara untuk memberi nasihat kepada orang lain sebab saya sendiri masih mencari formula untuk hidup dalam keadaan getir hari ini.
"Nak simpan duit pun rasanya tidak cukup kalau harga barang naik sehinggakan nak menyimpan pun sudah tidak ada cara lagi.
"Apa yang boleh saya katakan, masyarakat kena ambil tahu apa yang sedang berlaku di seluruh dunia dan paling penting jangan panik," jelasnya.
Nak simpan duit pun rasanya tidak cukup kalau harga barang naik
DIANA DANIELLE
Ketika diminta memberikan pandangan tentang saranan Menteri Pertanian dan Keterjaminan Makanan, Datuk Seri Mohamad Sabu (Mat Sabu) berhubung cadangan untuk menanam sayur-sayuran di rumah langkah persediaan menghadapi kemungkinan gangguan bekalan makanan, Diana melihat cadangan tersebut sebagai saranan yang boleh diterima.
Ujarnya, mungkin sesetengah pihak merasakan ia tidak masuk akal, namun bagi Diana dia melihat saranan menteri tersebut ada maksud baiknya.
"Bagi saya tidak ada salahnya kalau kita nak bercucuk tanam sayur-sayuran di rumah.
"Sebagai contoh dengan menanam sayur secara hidroponik.
"Kalau berlaku krisis makanan, sekurang-kurangnya kita akan solusi lain yang membuatkan kita tidak kelaparan," katanya.